10 καταδύσεις για πολύ έμπειρους και μανιώδεις δύτες.


Διοργανώτρια:Ελένη Ματσουκάτοβα

 Στο βυθό των κυπριακών θαλασσών, οι δύτες θα δούν την αρχαία ελληνική καθώς και τη ρωμαϊκή ιστορία του νησιού, τη σύγχρονη Κύπρο, την υπέροχη φύση γύρω από την χερσόνησο του Ακάμα, καθώς και τεχνητούς  υφάλους, ειδικά φτιαγμένους για μερακλήδες έμπειρους δύτες.

 


1η μέρα

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο της Πάφου.


2η μέρα:
Όλες οι καταδύσεις σ’ αυτό το πρόγραμμα γίνονται σε συνεργασία με το Καταδυτικό Κέντρο Cydive. Εκπρόσωποι του Κέντρου μεταφέρουν κάθε πρωί την ομάδα στις εγκαταστάσεις του. Εκεί γίνεται πρώτα προσανατολισμός και ακολούθως η ομάδα μεταφέρεται με σκάφος στην περιοχή της κατάδυσης.

Πρώτη κατάδυση στο σκάφος Vera K Wreck, το οποίο βρίσκεται βυθισμένο εικοσιπέντε λεπτά μακριά από το λιμάνι της Πάφου, σε βάθος 11 μέτρων. Πρόκειται για ένα Λιβανέζικο φορτηγό πλοίο το οποίο προσάραξε το 1972 και διαλύθηκε το 1974, διότι θεωρήθηκε επικίνδυνο για τη ναυσιπλοία. Είναι ακόμα σε τέσσερις βασικές ενότητες και η γέφυρα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Κοντά στο ναυάγιο υπάρχει μια αψίδα και μια σειρά από στενές σήραγγες κατάλληλες για έμπειρους δύτες.

Διάλειμμα και ακολουθεί η δεύτερη κατάδυση στην περιοχή CYNTHIANA. Πήρε το όνομά της από το ξενοδοχείο Cynthiana κοντά στο χωριό Κισσόνεργα της Πάφου. Έχει βάθος 10 μέτρων και προσφέρει πολλές μικρές τρύπες, ρεματιές και τέντα για να εξερευνήσετε. Εύκολη πρόσβαση δίδει μεγάλη χαρά στους δύτες και προσφέρεται ως μια καλή εναλλακτική λύση για εκπαιδευτικές καταδύσεις.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.


3η μέρα

Η τρίτη κατάδυση στον Άσπρο Ποταμό, WHITE RIVER, δίπλα στη μαγευτική χερσόνησο του Ακάμα. Είναι ένας μικρός κόλπος που δίνει πρόσβαση σε ένα πολύ ενδιαφέροντα λαβύρινθο ρευμάτων.

Μετά από ένα διάλειμμα, γύρω στη μία και τριάντα μετά το μεσημέρι, θα γίνει η τέταρτη κατάδυση στις θαλασσινές σπηλιές SEA CAVES. Μια τοποθεσία, που αξίζει να εξερευνήσει κάποιος. Σε μια μεγάλη σπηλιά έχει μια τρύπα στο πάτωμα, που οδηγεί σε ένα άλλο σπήλαιο με μια μεγάλη έξοδο. Υπάρχει επίσης μια μοτοσικλέτα πλήρως λειτουργική, με πεντάλ και χερούλια, έτοιμη να φωτογραφηθεί!

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο


4η μέρα

Η πέμπτη κατάδυση, στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του Ακάμα AKAMAS NATIONAL MARINE PARK, την πιο όμορφη φυσική περιοχή της Κύπρου, όπου απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών, δρόμων κλπ για να μην πειράξει κανείς το περιβάλλον. Τόσο στη στεριά, όσο και στη θάλασσα η φύση οργιάζει.

Μετά από ένα διάλειμμα, γύρω στη μία και τριάντα μετά το μεσημέρι, θα γίνει η έκτη κατάδυση στη Manijin Isle. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή κατάδυση. Η Manijin Isle είναι ένας βράχος αρκετά μικρός για να κάνουν οι δύτες γύρους σε μια πολυεπίπεδη κατάδυση. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά καθ “οδόν, όπως μια αψίδα, μια τρύπα και πολλά σπήλαια, ένα εκ των οποίων καλύπτεται θεαματικά με ροζ και μοβ λαμπερά φύκια.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο


5η μέρα

Η έβδομη κατάδυση στο WRECK LABOE, ένα σκάφος που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Rendburg της Γερμανίας το 1940. Ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο μεταφέρθηκε στην Κύπρο το 2006 από μια ιδιωτική εταιρεία, ειδικά για καταδύσεις. Έχει μήκος 21.5 μέτρα και πλάτος 5 μέτρα. Βυθίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην περιοχή της Πάφου Μούλια, ως μέρος των τεχνητών υφάλων και θαλάσσιων πάρκων.Το μέγιστο βάθος σε αυτή την κατάδυση είναι 26m με εύκολη διείσδυση στο μηχανοστάσιο, στα σαλόνια και στη γέφυρα. Το βυθισμένο σκάφος προσελκύει διάφορα είδη της θαλάσσιας ζωής.

Μετά από ένα διάλειμμα, θα γίνει η όγδοη κατάδυση στον ACHILEAS WRECK
Σε ένα αμμώδη βυθό βρίσκεται το ναυάγιο του Αχιλλέα, ενός ελληνικού πλοίου το οποίο εξερράγη μυστηριωδώς και βυθίστηκε σε 11 μέτρα νερού το 1975. Έγινε τρια κομμάτια. Το πιο δημοφιλές και χαρακτηριστικό είναι ο χάλκινος έλικας στην αναποδογυρισμένη πρύμνη, και υπάρχουν ακόμα μερικά πλήρη φινιστρίνια, ανάγγιχτα.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο


6η μέρα

Δύο καταδύσεις στο ναυάγιο Ζηνοβία (Zenobia). Έχει βαθμολογηθεί ως μια από τις δέκα καλύτερες καταδύσεις στον κόσμο και προσφέρει μια πραγματική απόλαυση στον έμπειρο δύτη. Το Ζηνοβία ήταν ένα σουηδικό οχηματαγωγό ro-ro 172 μέτρων που βυθίστηκε το 1980, με 108 νταλίκες άθικτες στο κατάστρωμα. Βρίσκεται σε βάθος 42 μέτρων και το υψηλότερο σημείο είναι στα 16 μέτρα. Η πρώτη κατάδυση θα γίνει στα 35 μέτρα και η δεύτερη στα 30 μέτρα. Το Ζηνοβία είναι ένα παγκοσμίως γνωστό ναυάγιο, στα κρυστάλλινα νερά της Κύπρου, μόλις 1400 μέτρα από τις ακτές της Λάρνακας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο


7η μέρα

Ελεύθερη μέρα για μπάνιο στη θάλασσα, βόλτες και ψώνια ή μια από τις πιο κάτω ιδέες, για τις οποίες προσφέρει ενημέρωση η διοργανώτρια Ελένη Ματσουκάτοβα, στο τηλέφωνο 99298995.
Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου, όπου βρίσκονται τα μοναδικά ψηφιδωτά των αρχαίων Κυπρίων.
Εκδρομή στα στον Ακάμα και τα λουτρά της Αφροδίτης
Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου
Εκδρομή με γαϊδουράκια. Γαϊροδρομίες μέσα σε πανέμορφη φύση, πλούσιο δείπνο, γλέντι με κυπριακούς και ελληνικούς χορούς μέχρι αργά το βράδυ.
Ταβέρνα Σπηλιές στην Πέγεια. Κυπριακή βραδιά σε σπηλιές, με φαγητό, ποτό, μουσική και παραδοσιακούς κυπριακούς και ελληνικούς χορούς.
Επίσκεψη στο Ζωολογικό Κήπο. Μεγάλη ποικιλία ζώων και πτηνών, επίδειξη και ξενάγηση σε καθορισμένο χρόνο, διαθέτει και ωραίο εστιατόριο.
PAPHOS APHRODITE WATER PARK
Ημερήσια ή Βραδινή κρουαζιέρα, με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική, ακροβατικά, και τη νύχτα πυροτεχνήματα,
AKAMAS JEEP SAFARI ή TROODOS JEEP SAFARI
Εποχιακό ψάρεμα tuna fishing (απ΄τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβρη)
Και πολλές άλλες ιδέες βέβαια υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.visitpafos.org.cy/


8η μέρα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για αναχώρηση