10 καταδύσεις για πολύ έμπειρους και μανιώδεις δύτες


Διοργανώτρια: Ελένη Ματσουκάτοβα

Όλες οι καταδύσεις σ’ αυτό το πρόγραμμα γίνονται σε συνεργασία με το Καταδυτικό Κέντρο Cydive. Εκπρόσωποι του Κέντρου μεταφέρουν κάθε πρωί την ομάδα στις εγκαταστάσεις του. Εκεί γίνεται πρώτα προσανατολισμός και ακολούθως η ομάδα μεταφέρεται με σκάφος στην περιοχή της κατάδυσης.

1η μέρα Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο της Πάφου.

2η μέρα Πρώτη κατάδυση στο σκάφος Vera K Wreck, το οποίο βρίσκεται βυθισμένο εικοσιπέντε λεπτά μακριά από το λιμάνι της Πάφου, σε βάθος 11 μέτρων. Διάλειμμα και ακολουθεί η δεύτερη κατάδυση στην περιοχή CYNTHIANA σε βάθος 10 μέτρων, με πολλές μικρές τρύπες, ρεματιές και τέντα για εξερεύνηση.Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα Η τρίτη κατάδυση στον Άσπρο Ποταμό, WHITE RIVER, δίπλα στη μαγευτική χερσόνησο του Ακάμα. Είναι ένας μικρός κόλπος που δίνει πρόσβαση σε ένα πολύ ενδιαφέροντα λαβύρινθο ρευμάτων. Μετά από ένα διάλειμμα, γύρω στη μία και τριάντα μετά το μεσημέρι, τέταρτη κατάδυση στις θαλασσινές σπηλιές SEA CAVES. Από μια τρύπα σε μια μεγάλη σπηλιά, ο δύτης περνά σε ένα άλλο σπήλαιο με μια μεγάλη έξοδο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα Η πέμπτη κατάδυση, στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του Ακάμα AKAMAS NATIONAL MARINE PARK, την προστατευόμεν η περιοχή της Κύπρου, όπου η φύση οργιάζει στη στεριά και στη θάλασσα. Μετά από ένα διάλειμμα, γύρω στη μία και τριάντα μετά το μεσημέρι, θα γίνει η έκτη κατάδυση στη Manijin Isle, ένα βράχο, γύρω από τον οποίο περιφέρονται οι δύτες , κάνοντας μια πολυεπίπεδη κατάδυση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα Η έβδομη κατάδυση στο WRECK LABOE, ένα γερμανικό κρουαζιερόπλοιο , που βυθίστηκε στην Κύπρο από μια ιδιωτική εταιρεία, ειδικά για καταδύσεις, ως μέρος τεχνητών υφάλων και θαλάσσιων πάρκων. Μετά από ένα διάλειμμα, θα γίνει η όγδοη κατάδυση στο ACHILEAS WRECK, ένα ελληνικό πλοίο, το οποίο εξερράγη μυστηριωδώς και βυθίστηκε το 1975. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η μέρα Δύο καταδύσεις στο παγκοσμίως γνωστό ναυάγιο Ζηνοβία (Zenobia), μία από τις δέκα καλύτερες καταδύσεις στον κόσμο, πραγματική απόλαυση για τον έμπειρο δύτη. Το Ζηνοβία ήταν ένα σουηδικό οχηματαγωγό ro-ro 172 μέτρων που βυθίστηκε το 1980, με 108 νταλίκες άθικτες στο κατάστρωμα. Η πρώτη κατάδυση θα γίνει στα 35 μέτρα και η δεύτερη στα 30 μέτρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

7η μέρα Ελεύθερη μέρα για μπάνιο στη θάλασσα, βόλτες και ψώνια ή μια από τις ιδέες, που αναφέρονται στο πρόγραμμα, για τις οποίες προσφέρει ενημέρωση η διοργανώτρια Ελένη Ματσουκάτοβα, στο τηλέφωνο 99298995.

8η μέρα Μεταφορά στο αεροδρόμιο για αναχώρηση
Το πρόγραμμα αναλυτικά…