Τοξοβολία στην Πάφο, στο Αθλητικό Σωματείο ΝΙΚΗ


τοξοβολια 2 τοξοβολια3

Εγκαταστάσεις
Στο γήπεδο τοξοβολίας του Σ.Ε.Κ.Ε. Πάφου υπάρχουν εγκεκριμένες εγκαταστάσεις από την ΚΟΤΟΞ και τον ΚΟΑ εγκαταστάσεις για Σκοπευτική Τοξοβολία, Τοξοβολία Πεδίου, για σκέτο τόξο (barebow), ελεύθερο στύλ χωρίς περιορισμό (freestyle unlimited), ελεύθερο στύλ με περιορισμό (freestyle limited), κυνηγετικό τόξο (bowhunter), κυνηγετικό τόξο με ή χωρίς περιορισμό (bowhunter limited or unlimited), longbow. Στο χώρο μπορούν να διεξαχθούν τόσο κανονικοί αγώνες τοξοβολίας, όσο και αγώνες field στην άγρια φύση που περιβάλλει το γήπεδο. Δείτε το γήπεδο σε video…
Εξοπλισμός
Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν αντίκυρτα και παραδοσιακά τόξα και σύγχρονα σωληνωτά βέλη, από carbon (ίνες άνθρακα), αλουμίνιο ή συνδυασμό τους. Όσοι προτιμούν βέβαια μπορούν να φέρουν το δικό τους εξοπλισμό και μετά τα ομαδικά προγράμματα, να συνεχίσουν την άσκηση ό,σο χρόνο επιθυμούν, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση.
Εκπαίδευση
Το πρώτο που μαθαίνουν οι επισκέπτες είναι η ιστορία και η εξέλιξη της τοξοβολίας ανά τους αιώνες. Στη συνέχεια διδάσκεται η τεχνική της τοξοβολίας από αδειούχους έγκριτους εκπαιδευτές, στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Αν ζητηθεί έγκαιρα, θα διευθετηθεί η βοήθεια μεταφραστή/στριας σε άλλη γλώσσα.
Προθέρμανση
Πραγματοποιούνται ασκήσεις για την προθέρμανση και διάταση των μυών πριν από τις βολές και την αποθέρμανση και διάταση μετά την προπόνηση. Με τις ασκήσεις αυτές αποφεύγεται ο τραυματισμός μυών, τενόντων και συνδέσμων και αυξάνεται η ευελιξία.
Άσκηση
Την άσκηση του κάθε αθλητή παρακολουθούν οι έμπειροι εκπαιδευτές και κάνουν παρατηρήσεις, σχόλια και διορθώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο βασικός εκπαιδευτικός εξοπλισμός (εκπαιδευτικό τόξο και βέλη) παραχωρούνται από το σύλλογο για όσο καιρό θα τα χρειαστεί. Φυσικά μπορεί όποιος θέλει να φέρει το δικό του εξοπλισμό και να ασκείται και εκτός προγράμματος, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση.
Καντίνα και χώρος για Darts
Στο χώρο του γηπέδου τοξοβολίας στη Μεσόγη υπάρχει καντίνα, όπου προσφέρονται αναψυκτικά, καφέ και σνακ. Υπάρχει όμως και χώρος darts για όσους είναι λάτρεις και αυτού του αθλήματος ή για όσους κάνουν διάλειμμα μετά την άσκηση.
Αγώνες τοξοβολίας
Την έκτη μέρα της επίσκεψης, μετά από συνεννόηση και εφόσον το επιθυμούν οι επισκέπτες, θα διοργανώνονται αγώνες τοξοβολίας με τη συμμετοχή πολλών ομάδων ή μεμονωμένων αθλητών από όλη την Κύπρο. Μετά τους αγώνες θα πραγματοποιείται τελετή απονομής των επάθλων και θα ακολουθεί το βράδυ συνεστίαση όλων των αθλητών σε μουσικοχορευτικό κέντρο της Πάφου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης…