Οικογένειες με παιδιά στη Λεμεσό


Διοργανωτής: Σολωμός Ορφανός

1η μέρα
Άφιξη και μεταφορά σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

2η μέρα
Επίσκεψη στο Κάστρο του Κολοσσιού ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της Μεσαιωνικής Κύπρου και σημαντικό φέουδο των Φράγκων ευγενών. Μετά στο λόφο του Κούριου, εκεί, όπου σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ιδρύθηκε μια πόλη, από Αχαιούς που ήρθαν από το Άργος. Μετά την ξενάγηση, με θέα τη θάλασσα μια σύντομη αναφορά στη σημασία του μνημείου, από τον διοργανωτή του προγράμματος Σολωμό Ορφανό. Αμεσως μετά στον Κόλπο της Επισκοπής. Γεύμα στην παραλία και μετά στο Ολέαστρο, ένα όμορφο Πάρκο Ελιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

3η μέρα
Επίσκεψη στο πανέμορφο χωριό Λάνια, με γραφικά δρομάκια, Αρχαιοελληνικό Εργαστήρι Παραγωγής Κρασιού, Μουσείο Παλιού Ελαιοτριβείου και Μουσείο Κουμανδαρίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο όμορφο χωριό Τριμίκλινη, στην Παναγία Ελεούσα, Στο καφενείο του χωριού θα πιούμε καφέ, κρασί, ή ζιβανία και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Στο Όμοδος μετά, στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και παραδοσιακό κυπριακό γεύμα. Θα δούμε στη συνέχεια πώς κάνουν λάδι, κρασί και άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Επιστρέφοντας στη Λεμεσό θα περάσουμε από το χωριό Απαισιά, στο οποίο θα κάνουν όσοι θέλουν Donkey Safari, αλλά όλοι θα δούμε ένα δέντρο Τρέμυθο, πέραν των 1500 χρονών, μια ενετική στέρνα πέραν των 500 χρόνων και ένα παραδοσιακό ελιόμυλο 100 χρονών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο.

4η μέρα
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λεμεσού και μετά στο Ζωολογικό Κήπο, στο Δημοτικό Κήπο και στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.Γεύμα στην παραλία, βόλτα δίπλα από το παραλιακό πάρκο, στην παραλία «Ακτή Ολυμπίων» μπροστά από την καφετέρια “Θαλασσάκι”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.
5η μέρα
Αναχώρηση το πρωί για την Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου, μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες Μονές της Κύπρου. Μετά στο Κοιλάνι, στις εκκλησίες της Αγίας Μαύρης και του Αγίου Τιμοθέου. Θα ξεκουραστούμε κάτω από τη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου πριν πάμε στο γραφικό χωριό Λόφου, όπου μετά από ένα υπέροχο παραδοσιακό γεύμα, θα κάνουμε μια περιήγηση στο χωριό, το οποίο έχει σπάνια αρχιτεκτονική, με γραφικά πέτρινα σπίτια, για να καταλήξουμε στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσολοφίτισσας, που κτίστηκε με κρασί, λόγω έλλειψης νερού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

6η μέρα
Επίσκεψη στο Κάστρο της Λεμεσού, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα Μεσαιωνικό Μουσείο. Μετά θα επισκεφτούμε τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Καθολικής και δίπλα, το Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως. Στη συνέχεια περίπατος προς τον ιερό ναό της Αγίας Νάπας και βόλτα στην παραλία και στη μαρίνα Λεμεσού, πριν το γεύμα. Κατά την επιστροφή μας στη Λεμεσό θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αρχιμήδης, ένα επιστημονικό παιδότοπο για όλες τις ηλικίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

7η μέρα
Ελεύθερη μέρα, βόλτα στην αγορά της πόλης, στην παραλία και όσοι επιθυμούν μια μικρή κρουαζιέρα γύρω από τη Λεμεσό προς τη Λάρνακα ή την Πάφο, με φαγητό και ποτό στο καϊκι.

8η μέρα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση
Το πρόγραμμα λεπτομερώς….