Μαθητικό πρόγραμμα - Πάφος


1η μέρα Υποδοχή στο αεροδρόμιο και μεταφορά και εγκατάσταση σε ξενοδοχείο στην Πάφο.

2η μέρα
Επίσκεψη σε ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου, τη Νέα Πάφο, όπου θα δούμε τα ψηφιδωτά στην Οικία του Διόνυσου, στην Οικία του Ορφέα, στην έπαυλη του Θησέα και στην Έπαυλη του Αιώνα. Θα δούμε επίσης το Ωδείο, την Ρωμαϊκή Αγορά, το Ασκληπιείο και το θέατρο.
Βόλτα στην παραλία, δίπλα στο Μεσαιωνικό κάστρο.
Επίσκεψη στο χώρο λατρείας της θεάς της ομορφιάς και της γονιμότητας, στο Ιερό της Αφροδίτης στο χωριό Κούκλια.
Μετά στη Γεροσκήπου (Ιερός Κήπος της Αφροδίτης)και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Γεροσκήπου και σε δύο πολύ παλαιούς ναούς, της Αγίας Παρασκευής και της Αγίας Μαρίνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο.

3η μέρα
Επίσκεψη στον τόπο όπου συνήθιζε να λούζεται η Αφροδίτη και να συνευρίσκεται με τον αγαπημένο της Άδωνη. Μετά τα «Λουτρά της Αφροδίτης», δίπλα στον Ακάμα, μια προστατευόμενη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, ακολουθεί μια μικρή τρίωρη κρουαζιέρα γύρω από την χερσόνησο του Ακάμα με καϊκι που έχει γυάλινο πάτο.
Επίσκεψη στην Πόλη Χρυσοχού και πέρασμα από τα χωριά Δρούσια, Ίνια και Κάτω Αρόδες.
Στάση στο χωριό Κάθηκας και επίσκεψη σεμετά στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου και στην εγκλείστρα, όπου έζησε και αγίασε ο Νεόφυτος. Ακολουθεί επίσκεψη στο γραφικό Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας, και μετά στο χωριό Φύτη. Στη συνέχεια μια βόλτα στο γραφικό χωριό, με την σπάνια αρχιτεκτονική του και τα υπέροχα υφαντά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο

4η μέρα
Επίσκεψη σε ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου, στο λόφο του Κουρίου, που ίδρυσαν Αχαιοί από το Άργος της Πελοποννήσου.
Επίσκεψη μετά στο Κάστρο Λεμεσού (Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου) και κατά την επιστροφή μας στην Πάφο, στάση στο Μεσαιωνικό Κάστρο στο Κολόσσι και πέρασμα από την Πέτρα του Ρωμιού, απ’ όπου αναδύθηκε η Αφροδίτη.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο.

5η μέρα
Ελεύθερη μέρα. Βόλτα στην πόλη, στην αγορά για ψώνια ή βόλτα στην παραλία. Όσοι θέλουν θα επισκεφθούν το Ζωολογικό κήπο ή θα κάνουν σκοποβολή σε σκοπευτήριο κοντά στην πόλη.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο. Μετά το δείπνο, όσο θέλουν, διασκέδαση σε καφέ και μπαρ της πόλης.

6η μέρα αναχώρηση για αεροδρόμιο

Σημείωση: Αλλαγές στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν πριν ή κατά την επίσκεψη, εφόσον το θέλει η ομάδα, ανάλογα βέβαια και με τις γιορτές και τις αργίες.