Μαθητικό πρόγραμμα - Λάρνακα


1η μέρα Υποδοχή στο αεροδρόμιο και μεταφορά και εγκατάσταση σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα.

2η μέρα επαρχία Λάρνακας – Αμμοχώστου + παραδοσιακή αγροτική ζωή
Στο χωριό Αυγόρου, για φούρνισμα ψωμιού και παρασκευή παραδοσιακού χαλουμιού (το κυπριακό τυρί). Τσάι και βόλτα στο βοτανόκηπο του χωριού. Αναχώρηση για το Λιοπέτρι, για παρακολούθηση καλαθοπλεκτικής και ζωγραφικής με το στόμα. Μετά στον ποταμό Λιοπετρίου για μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού. Στη Ξυλοτύμπου, σε ένα πάρκο με άλογα και γαϊδουράκια βλέπουμε παραδοσιακά αγροτικά εργαλεία και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στο χωριό.
Πέρασμα από την Αγία Νάπα και μετά στη Δερύνεια. Μια οπτική ξενάγηση στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, απ΄όπου ο Απόστολος Παύλος άρχισε την περιοδεία του στην Κύπρο και τον εκχριστιανισμό των κατοίκων του νησιού. Βόλτα στο χωριό και στα μνημεία του, σε φυτείες φράουλας και σε άλλες φυτείες. Περίπατος στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά, δίπλα στο κύμα. Πέρασμα από τις Σπηλιές και τους Άγιους Ανάργυρους και στάση στην παραλία Κόννος για σάντουιτς και καφέ. Μετά μια μίνι κρουαζιέρα με glass bottom boat.Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

3η μέρα Λεμεσός – Πάφος
Κατευθυνόμαστε στην πόλη από τον παραλιακό δρόμο ως το λιμάνι και κατευθείαν στο μεσαιωνικό κάστρο Κολοσσίου,
ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της Μεσαιωνικής Κύπρου και σημαντικό φέουδο των Φράγκων ευγενών.
Μετά στο λόφο του Κούριου, εκεί, όπου σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ιδρύθηκε μια πόλη, από Αχαιούς που ήρθαν από το Άργος.
Αμεσως μετά, πέρασμα από την Πέτρα του Ρωμιού, όπου αναδύθηκε η θεά του έρωτα, η Αφροδίτη και κατευθυνόμαστε στο Ναό της Αφροδίτης στα Κούκλια.
Στο κάστρο της Πάφου,το οποίο θα επισκεφθούμε αμέσως μετά, πριν πάμε να δούμε τα περίφημα μωσαϊκά της πόλης.
Κατά την επιστροφή στη Λεμεσό, στάση στο Ολέαστρο, ένα όμορφο Πάρκο Ελιάς.
Στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

4η μέρα Λευκωσία
Καθοδόν προς τη Λευκωσία, στάση στο Δάλι, εκεί όπου λατρεύτηκε πολύ ο Άδωνης, ο πιο όμορφος θεός της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.
Στη Λευκωσία, στην Αρχιεπισκοπή στον καθεδρικό Αγίου Ιωάννη, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στο αρχοντικό του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και στο χαμάμ Ομεριέ.
Ακολουθούν: εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης, Μουσείο Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη, βόλτα στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και στη λαϊκή γειτονιά.
Συνάντηση με οργανώσεις Κωφών Κύπρου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

5η μέρα ελεύθερη μέρα στη Λάρνακα
Συνάντηση με το ομάδα κωφών Κύπρου και κοινές δραστηριότητες στη Λάρνακα, οι οποίες θα προσυμφωνηθούν.
Επισκέψεις σε ενδιαφέροντα σημεία μέσα στην πόλη.
Στην παραλία της Λάρνακας, στο Κάστρο και στην Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, όπου σώζεται ο τάφος και η κάρα του Αγίου. Κοινή διασκέδαση στη Λεμεσό με την ομάδα κωφών Κύπρου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

6η μέρα αναχώρηση για αεροδρόμιο

Σημείωση: Αλλαγές στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν πριν ή κατά την επίσκεψη, εφόσον το θέλει η ομάδα, ανάλογα βέβαια και με τις γιορτές και τις αργίες.