ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΠΑΦΟΣ


1η μέρα Παραλαβή από το αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο στην Πάφο.

2η μέρα

Αρχαία ελληνική μουσική
Α. Διονυσιακή μουσική αντίληψη
Β. Απολλώνια μουσική αντίληψη
Γ. Πυθαγόρας και μουσική
Δ. Λόγος – μαθηματικά και μουσική
Ε. Μουσικά όργανα
Ερωτήσεις – συζήτηση

Επίσκεψη σε ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου, τη Νέα Πάφο, όπου θα δούμε τα ψηφιδωτά στην Οικία του Διόνυσου, στην Οικία του Ορφέα, στην έπαυλη του Θησέα και στην Έπαυλη του Αιώνα. Θα δούμε επίσης το Ωδείο, την Ρωμαϊκή Αγορά, το Ασκληπιείο και το θέατρο.
Βόλτα μετά στην παραλία, δίπλα στο Μεσαιωνικό κάστρο και μετά στους Τάφους των Βασιλέων.
Επίσκεψη στη συνέχεια στη Μονή του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου.
Ακολουθεί μια πορεία σε πανέμορφα χωριά της Πάφου, με φυσικές ομορφιές, γραφικά σπίτια και πλατείες με αιωνόβια δέντρα και μαγευτική θέα στη θάλασσα, μέχρι τη δύση του ήλιου: Τάλα – Έμπα – Κισσόνεργα – Πέγεια – Άγιος Γεώργιος και Λάρα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και δείπνο.

3η μέρα
Πρώτα στη Γεροσκήπου (Ιερό Κήπο της Αφροδίτης), στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.
Στα Κούκλια μετά, στο Ιερό της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα και της γονιμότητας. Μετά την ξενάγηση, σε ειδική αίθουσα του Ιερού της Αφροδίτης:

1. Παρουσίαση αρχαίων ελληνικών οργάνων
2. Αφήγηση μύθου με τη συνοδεία ενός αρχαίου ελληνικού οργάνου

Πέρασμα στη συνέχεια από την Πέτρα Ρωμιού, απ” όπου λέγεται ότι αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη και κατευθείαν σε ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου, στο λόφο του Κουρίου, που ίδρυσαν Αχαιοί από το Άργος της Πελοποννήσου. Επίσκεψη μετά στη Λεμεσό και με αφετηρία το Κάστρο της πόλης, επίσκεψη στην νέα και την παλιά παραλία.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και δείπνο

4η μέρα
Στην Τσάδα, στο μοναστήρι του Σταυρού της Μίθθας, όπου ηρεμεί ο νους και η ψυχή και μετά στην Ινια, λίγη ώρα στην γραφική πλατεία του χωριού και μετά στο Μουσείο χελώνας. Στη Δρούσια, με τα στενά παραδοσιακά δρομάκια ανάμεσα σε πέτρινα σπίτια και στη συνέχεια μια μαγευτική διαδρομή ως τον Κάθηκα, όπου κυριαρχεί το πράσινο σε ένα απολαυστικό κυπριακό τοπίο.
Επίσκεψη ακολούθως στον τόπο όπου συνήθιζε να λούζεται η Αφροδίτη και να συνευρίσκεται με τον αγαπημένο της Άδωνη: στα «Λουτρά της Αφροδίτης», δίπλα στον Ακάμα, μια προστατευόμενη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Ακολουθεί μια μικρή τρίωρη κρουαζιέρα γύρω από την χερσόνησο του Ακάμα με καϊκι που έχει γυάλινο πάτο.

5η μέρα

Διαδραστικό μουσικό εργαστήρι με αρχαία ελληνική μουσική:
– Χρήση μουσικών οργάνων (εγχόρδων και κρουστών).
– Εκμάθηση και εκτέλεση αρχαίας ελληνικής μουσικής.

Συνάντηση με το Μουσικό Σχολείο Πάφου και κοινές δραστηριότητες, οι οποίες θα προσυμφωνηθούν από τους υπευθύνους της ομάδας με την διεύθυνση του σχολείου.
Επισκέψεις σε ενδιαφέροντα σημεία μέσα και έξω από την πόλη.
Μερικές προτάσεις:
– Επίσκεψη στο Ζωολογικό Κήπο. Μεγάλη ποικιλία ζώων και πτηνών, επίδειξη και ξενάγηση σε καθορισμένο χρόνο, διαθέτει και ωραίο εστιατόριο.
– Εκδρομή με γαϊδουράκια. Γαϊροδρομίες μέσα σε πανέμορφη φύση, πλούσιο δείπνο, γλέντι με κυπριακούς και ελληνικούς χορούς μέχρι αργά το βράδυ.
– Ταβέρνα Σπηλιές στην Πέγεια. Κυπριακή βραδιά σε σπηλιές, με φαγητό, ποτό, μουσική και παραδοσιακούς κυπριακούς και ελληνικούς χορούς.
– PAPHOS APHRODITE WATER PARK
– Ημερήσια ή Βραδινή κρουαζιέρα, με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική, ακροβατικά, και τη νύχτα πυροτεχνήματα,
– AKAMAS JEEP SAFARI ή TROODOS JEEP SAFARI
Και πολλές άλλες ιδέες βέβαια υπάρχουν στην ιστοσελίδα
http://www.visitpafos.org.cy/

6η μέρα Μεταφορά στο αεροδρόμιο για αναχώρηση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει