ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΛΕΜΕΣΟΣ


1η μέρα Άφιξη και μεταφορά σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

2η μέρα

Αρχαία ελληνική μουσική:
– Διονυσιακή μουσική αντίληψη
– Απολλώνια μουσική αντίληψη
– Πυθαγόρας και μουσική
– Λόγος – μαθηματικά και μουσική
– Μουσικά όργανα
– Ερωτήσεις – συζήτηση

Επίσκεψη στο Κάστρο του Κολοσσιού ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της Μεσαιωνικής Κύπρου και σημαντικό φέουδο των Φράγκων ευγενών και μετά στο λόφο του Κούριου, εκεί, όπου σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ιδρύθηκε μια πόλη, από Αχαιούς που ήρθαν από το Άργος.
Αμεσως μετά, πέρασμα από την Πέτρα του Ρωμιού, όπου αναδύθηκε η θεά του έρωτα, η Αφροδίτη και κατευθυνόμαστε στο Ναό της Αφροδίτης στα Κούκλια.
Ακολουθεί επίσκεψη στο κάστρο της Πάφου και μετά δίπλα στα περίφημα μωσαϊκά της πόλης. Κατά την επιστροφή στη Λεμεσό, στάση στο Ολέαστρο, ένα όμορφο Πάρκο Ελιάς. Στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.
3η μέρα

Α. Παρουσίαση αρχαίων ελληνικών οργάνων
Β. Αφήγηση μύθου με συνοδεία αρχαίου ελληνικού οργάνου

Συνάντηση με το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού και κοινές δραστηριότητες, οι οποίες θα προσυμφωνηθούν από τους υπευθύνους της ομάδας με την διεύθυνση του σχολείου.
Επισκέψεις σε ενδιαφέροντα σημεία μέσα στην πόλη. Προτείνονται:
Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού
– Ζωολογικός Κήπος
– Δημοτικός Κήπος
– Παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού
– Παραλία «Ακτή Ολυμπίων»
– Κάστρο της Λεμεσού
– Μεσαιωνικό Μουσείο
– Μητροπολιτικό Ναός Παναγίας Καθολικής
– Ιερός ναός της Αγίας Νάπας
– Παραλία και μαρίνα Λεμεσού

– Μουσείο Αρχιμήδης, ένα επιστημονικό παιδότοπο για όλες τις ηλικίες.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.
4η μέρα

Διαδραστικό μουσικό εργαστήρι με αρχαία ελληνική μουσική
– Χρήση μουσικών οργάνων (εγχόρδων και κρουστών).
– Εκμάθηση και εκτέλεση αρχαίας ελληνικής μουσικής.

Επίσκεψη στο πανέμορφο χωριό Λάνια, με γραφικά δρομάκια, Αρχαιοελληνικό Εργαστήρι Παραγωγής Κρασιού, Μουσείο Παλιού Ελαιοτριβείου και Μουσείο Κουμανδαρίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο όμορφο χωριό Τριμίκλινη, στην Παναγία Ελεούσα, Στο καφενείο του χωριού, όπου σερβίρονται παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Στο Όμοδος, στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Εδώ θα δούμε στη συνέχεια πώς κάνουν λάδι, κρασί και άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Επιστρέφοντας στη Λεμεσό θα περάσουμε από το χωριό Απαισιά, στο οποίο θα κάνουν όσοι θέλουν DonkeySafari, αλλά όλοι θα δούμε ένα δέντρο Τρέμυθο, πέραν των 1500 χρονών, μια ενετική στέρνα πέραν των 500 χρόνων και ένα παραδοσιακό ελιόμυλο 100 χρονών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο.
5η μέρα
Αναχώρηση το πρωί για την Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου, μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες Μονές της Κύπρου. Μετά στο Κοιλάνι, στις εκκλησίες της Αγίας Μαύρης και του Αγίου Τιμοθέου. Θα ξεκουραστούμε κάτω από τη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου πριν πάμε στο γραφικό χωριό Λόφου, όπου θα κάνουμε μια περιήγηση στο χωριό, το οποίο έχει σπάνια αρχιτεκτονική, με γραφικά πέτρινα σπίτια, για να καταλήξουμε στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσολοφίτισσας, που κτίστηκε με κρασί, λόγω έλλειψης νερού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

6η μέρα Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει