Αρχαία ελληνική, ρωμαϊκή, βυζαντινή και σύγχρονη Κύπρος στο βυθό και στη στεριά.


Διοργανώτρια: Ελένη Ματσουκάτοβα

Όλες οι καταδύσεις σ’ αυτό το πρόγραμμα γίνονται σε συνεργασία με το Καταδυτικό Κέντρο Cydive. Εκπρόσωποι του Κέντρου μεταφέρουν κάθε πρωί την ομάδα στις εγκαταστάσεις του. Εκεί γίνεται πρώτα προσανατολισμός και ακολούθως η ομάδα μεταφέρεται με σκάφος στην περιοχή της κατάδυσης.

1η μέρα Άφιξη και μεταφορά σε ξενοδοχείο της Πάφου.

2η μέρα Πρώτη κατάδυση στο σκάφος Vera K Wreck, το οποίο βρίσκεται βυθισμένο εικοσιπέντε λεπτά μακριά από το λιμάνι της Πάφου, σε βάθος 11 μέτρων. Μετά από ένα διάλειμμα, η δεύτερη κατάδυση στο WRECK LABOE, ένα σκάφος που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Rendburg της Γερμανίας το 1940. Το μέγιστο βάθος σε αυτή την κατάδυση είναι 26m με εύκολη διείσδυση στο μηχανοστάσιο, στα σαλόνια και στη γέφυρα. Το βυθισμένο σκάφος προσελκύει διάφορα είδη της θαλάσσιας ζωής. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα Η τρίτη κατάδυση στην Κοιλάδα (THE VALLEY), 15 λεπτά από το λιμάνι της Πάφου. Η κορυφή της κοιλάδας βρίσκεται στα 16 μέτρα. Γύρω μαύρες τρύπες με αστακούς και άλλα ψάρια. Τόπος πολύ δημοφιλής και στους φωτογράφους. Μετά από ένα διάλειμμα, γύρω στη μία και τριάντα μετά το μεσημέρι, θα γίνει η τέταρτη κατάδυση στη Manijin Isle, ένα βράχο σε μια πολυεπίπεδη κατάδυση, με αψίδες, τρύπες και πολλά σπήλαια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα Δύο καταδύσεις στο παγκοσμίως γνωστό ναυάγιο Ζηνοβία (Zenobia), μία από τις δέκα καλύτερες καταδύσεις στον κόσμο, πραγματική απόλαυση για τον έμπειρο δύτη. Το Ζηνοβία ήταν ένα σουηδικό οχηματαγωγό ro-ro 172 μέτρων που βυθίστηκε το 1980, με 108 νταλίκες άθικτες στο κατάστρωμα. Η πρώτη κατάδυση θα γίνει στα 35 μέτρα και η δεύτερη στα 30 μέτρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο

5η μέρα Ελεύθερη μέρα για μπάνιο στη θάλασσα, βόλτες και ψώνια ή μια από τις πιο κάτω ιδέες, που θα δείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα, για τις οποίες προσφέρει ενημέρωση η διοργανώτρια Ελένη Ματσουκάτοβα, στο τηλέφωνο 99298995.

6η μέρα Ελεύθερη μέρα για μπάνιο στη θάλασσα, βόλτες και ψώνια ή μια από τις ιδέες, για τις οποίες ενημερώνει η διοργανώτρια Ελένη Ματσουκάτοβα ή Προαιρετικά : Εκδρομή στον τόπο γέννησης της Αφροδίτης, την Πέτρα του Ρωμιού, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, η Αφροδίτη αναδύθηκε από τα κύματα. Μετά στον Αρχαιολογικό Χώρο Κουρίου, όπου υπάρχει το αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια στην παραλία και στη μαρίνα Λεμεσού. Μπροστά σ το Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης γεύμα και περίπατος στην παραλία της Λεμεσού μέχρι το ζωολογικό κήπο.

7η μέρα Ελεύθερη μέρα για μπάνιο στη θάλασσα, βόλτες και ψώνια ή μια από τις ιδέες, για τις οποίες ενημερώνει η διοργανώτρια Ελένη Ματσουκάτοβα ή Προαιρετικά: Εκδρομή στα Λουτρά της Αφροδίτης, περίπατος στην άγρια φύση του Ακάμα, μικρή τρίωρη κρουαζιέρα από το Λατσί στην ακτή Blue Lagoon του Ακάμα και στη συνέχεια γεύμα δίπλα στη θάλασσα στο Λατσί.

8η μέρα Μεταφορά στο αεροδρόμιο για αναχώρηση
Το πρόγραμμα αναλυτικά…